Eat, Drink and Be Healthy (Mănâncă, bea și fii sănătos), The Harvard Medical School Guide to Healthy Eating, de Walter Willett, Editura Free Press, 2017

Aceasta este o ediție revizuită și actualizată a unei lucrări care oferă recomandări pentru o nutriție sănătoasă și pentru a trăi mai bine, mai mult timp. Ea are la bază informațiile culese din studii bine-apreciate în SUA, care au urmărit sănătatea și obiceiurile alimentare ale mii de femei și bărbați pe perioade de peste treizeci de ani, precum și o serie de cercetări inovatoare în domeniul nutriției.

Autorul aduce noi cercetări privind alegerea alimentelor cu cele mai bune tipuri de carbohidrați, grăsimi și proteine și vorbește despre importanța relativă a diferitelor grupe de alimente și suplimente. El explică clar de ce controlul greutății, la nefumători, este cel mai important factor pentru o viață lungă și sănătoasă; de ce consumul unor tipuri de grăsimi este benefic, și chiar necesar, pentru o sănătate bună; cum să alegi cu înțelepciune între diferite tipuri de carbohidrați; cum să alegi combinațiile potrivite de proteine; și ce fructe și legume luptă împotriva bolilor. Doctorul Willett face accesibile aceste informații esențiale pe care le transformă în liste de meniuri simple, ușor de urmărit și rețete gustoase. Revizuită și actualizată, această nouă ediție a Eat, Drink, and Be Healthy este o resursă importantă pentru orice familie.

Autorul, doctorul Walter Willett, care a activat timp de douăzeci și cinci de ani drept președinte al renumitului Departament de Nutriție de la Harvard T.H. Chan School of Public Health și este profesor de medicină la Harvard Medical School, folosește cercetări de ultimă oră pentru a explica de ce o serie de reguli mai vechi erau greșite și cum puteți mânca corect.

Share This Post