The good life, de Robert Waldinger și Marc Schulz, Editura Simon & Schuster, 2023

Ce anume ne aduce o viață fericită, o viață împlinită, o viață bună? Potrivit directorilor de la Harvard Study of Adult Development, cel mai îndelungat  studiu științific asupra fericirii realizat vreodată, răspunsul la aceste întrebări pare foarte simplu și intuitiv: relațiile noastre.

Cu cât relațiile noastre sunt mai puternice, cu atât avem mai multe șanse să trăim o viață fericită, satisfăcătoare și, în general, mai sănătoasă. De fapt, studiul Harvard Study of Adult Development relevă faptul că puterea conexiunilor noastre cu ceilalți poate prezice atât sănătatea corpului, cât și pe cea a creierului nostru pe măsură ce trecem prin viață.

Perspectivele neprețuite din această carte reies din poveștile personale revelatoare ale sutelor de participanți la Studiul Harvard, care au fost urmăriți an de an, pe parcursul întregii lor vieți de adult, iar această înțelepciune este susținută de rezultatele cercetărilor ce fac parte din studiu și din multe alte studii. Relațiile sub toate formele lor: prietenii, parteneriate romantice, familii, colegi de muncă, parteneri de tenis, membri ai clubului de carte, grupuri de studiu biblic – toate contribuie la o viață mai fericită și mai sănătoasă. Și, așa cum ne arată cartea, nu este niciodată prea târziu pentru a consolida relațiile pe care le avem și niciodată prea târziu pentru a construi altele noi.

Cu căldură, înțelepciune și povești de viață convingătoare, cartea ne arată cum ne putem face viața mai fericită și mai plină de sens prin legăturile noastre cu ceilalți.

Share This Post