Cazuri clinice pentru biblioteca studentului la medicină, de Camelia Diaconu, Mihnea-Alexandru Găman, Ed. ALL, 2017

Volumul reunește o colecție de cazuri clinice redactate de studenți ai Universității de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, București, membri ai Societății Studenților în Medicină din București. Prin aceasta, el abordează o modalitate pedagogică modernă, menită să stimuleze interesul și curiozitatea științifică a studenților.

Atât pentru studenții care au redactat textele, cât și pentru cei care le vor studia, volumul simbolizează tranziția de la acumularea de noțiuni teoretice, uneori poate prea încărcată și aridă, la implicarea practică în stabilirea diagnosticului și a planului terapeutic al unui pacient. Studentul la medicină pare mai interesat acum de o abordare pragmatică a domeniului și poate mai puțin de acumularea exclusivă a noțiunilor teoretice.

Structura prezentărilor de caz este foarte ușor de urmărit, iar patologiile prezentate sunt diverse și complexe: boli respiratorii, cardiace, digestive, renale, hematologice, neurologice, reumatologice, patologie malignă, ginecologică, ortopedică.

Construit pe experiența colegilor mai mari, ghidul poate fi util studenților la început de drum.

Share This Post