Unapologetically You: Harness Your Individuality and Stand Out at Work (Fără scuze. Cum îți valorifici individualitatea și ieși în evidență la locul de muncă), de Dorie Clark, Ed. Penguin Books, 2023

A fi tu însuți este mai important și mai profitabil ca niciodată până acum. Piața muncii s-a schimbat. Într-o eră în care costul vieții crește și concurența crește, nu mai este suficient să ai o diplomă universitară, un loc de muncă comod într-o corporație și o puternică etică a muncii. Metodele care odată garantau succesul îi lasă pe angajații care nu țin pasul mai săraci și mai subevaluați. Din ce în ce mai mult, oamenii descoperă că trebuie să urmeze căi alternative pentru cariera lor – fie că pornesc o acțiune secundară jobului, fie că găsesc o idee revoluționară la locul de muncă, fie chiar renunță complet la cursa șobolanilor și își urmăresc propriile proiecte pasionale.

Cu o populație din ce în ce mai educată și mai experimentată cu care trebuie să concurezi, descoperirea a ceea ce te face să te evidențiezi ca individ este mai important ca niciodată – într-o structură corporativă, o piață independentă, un colectiv virtual sau orice alt loc de muncă.

Deci cum o faci? Răspunsul, potrivit consultantului de strategie Dorie Clark, este să fii tu însuți, în întregime și fără scuze.

S-ar putea să nu știi care este ideea ta revoluționară. Sau poate știi, dar nu ai idee cum să o implementezi. S-ar putea să crezi că ai o idee, dar nu ai suficientă încredere în tine pentru a o pune în practică. Indiferent de ceea ce te reține, această carte te poate ghida cum să treci peste această barieră și să te auto-identifici ca propriul lider – și începe prin a fi cu adevărat cine ești.

Bazându-se pe interviurile unora dintre cei mai influenți lideri de gândire din lume, inclusiv Seth Godin, Daniel Pink și David Allen, Dorie Clark îți arată cum să te eliberezi de zgomotul vieții de zi cu zi, să te înțelegi pe tine însuți și să-ți înțelegi valoarea și, în cele din urmă, să-i inspiri pe alții să îmbrățișeze viziunea ta. Oricine ai fi, indiferent de perspectiva ta, ideile tale contează. Lumea are nevoie de cunoștințele tale, iar acum este momentul să fii îndrăzneț.

Share This Post