Mayo Clinic on Prostate Health, 3rd Edition: Answers to Questions about Prostate Enlargement, Inflammation and Cancer (Mayo Clinic despre sănătatea prostatei, ediția a 3-a: Răspunsuri la întrebări despre mărirea prostatei, inflamație și cancer) de Derek J. Lomas și Paras S. Shah, Ed Paperback, 2022

Problemele de prostată se numără printre cele mai frecvente motive pentru care bărbații își consultă medicul. Aceasta se datorează faptului că, odată cu înaintarea în vârstă, majoritatea bărbaților se confruntă cu diferite probleme de prostată – mărirea, inflamația sau cancerul.

Pentru ei, lucrarea se dorește un ghid ușor de înțeles, dar cuprinzător, pentru a preveni, înțelege, trata și trăi cu boala prostatei. Iar aceasta deoarece progresele în cercetare, o explozie a tehnologiei imagistice sofisticate și noile proceduri medicale au permis diagnosticarea mai timpurie a bolii de prostată și un tratament mai personalizat.

Acum, bolile de prostată, inclusiv cancerul de prostată, pot fi tratate și chiar prevenite. În acest context, lucrarea explică cum să menții o sănătate mai bună a prostatei și cum să evaluezi opțiunile de tratament atunci când apare o boală.

Preocupările legate de prostată încep adesea cu modificări ale tiparelor de urinare, dificultăți în ceea ce privește funcția sexuală sau îngrijorarea cu privire la nivelurile hormonale. Din fericire, perspectiva de gestionare, vindecare și supraviețuire a bolii de prostată este mai bună acum decât oricând. Cititorul poate acum să evalueze opțiunile de tratament, să fie ghidat cum să facă față cancerului și efectelor secundare ale tratamentului și să descopere modalități de îmbunătățire a calității vieții. Printre subiectele abordate se numără: dezbaterea privind testarea PSA; cele mai recente tehnologii imagistice; gama completă de opțiuni de tratament pentru prostatită și hiperplazia benigna de prostată; noile progrese în tratamentul cancerului de prostată; ce se întâmplă în cercetarea și gestionarea efectelor secundare ale tratamentului, inclusiv incontinența și impotența.

Share This Post