Prim ajutor umanitar

fetita ajutor sinistratiTrei dintre colegii nostri mai tineri au luat decizia sa ridice un dig de suflet in calea viiturilor de lacrimi si a strigatului de spaima „Noi suntem sinistratii!”.

Totul a inceput timid cu un telefon si un anunt postat pe site-ul O.A.M.G.M.A.M.R. – filiala Municipiului Bucuresti.
In prima zi dupa lansarea ideii au si inceput sa apara primele ajutoare.

Intr-o saptamana s-au strans alimente neperisabile, haine, paturi, lenjerii, aparatura electrocasnica, jucarii si materiale de constructie (tabla), etc.

In ziua dinaintea plecarii, intreaga echipa s-a mobilizat pentru a sorta cele aduse si a le ambala in cutii ce puteau fi distribuite apoi, cu usurinta copiilor, femeilor, batranilor.
sat sinistratiAna: „Nu stiam ce localitate sa alegem. Am inceput sa sun la primarii si sa intreb daca au nevoie de ajutoarele noastre. La primaria din Saucesti ni s-a spus ca au nevoie numai de bani. Al doilea telefon l-am dat la primaria din Darmanesti – Suceava si cel de la capatul firului ne-a raspuns ca ei primesc orice. Asa am hotarat sa plecam catre cei din Darmanesti”.

Mary: „Am plecat sambata noaptea la ora 3 catre Darmanesti cu o duba supraincarcata si ne-am intors dupa 23 de ore de nesomn in Bucuresti. Am stat in Darmanesti 5 ore, timp in care am fost insotiti de viceprimar care ne-a aratat cele 4 case distruse in totalitate si ne-a insotit in drumul nostru pe ulitele satului. Opream in capul unei ulite si acolo se strangeau toti cei care aveau nevoie de cele aduse de noi. Stateau cuminti la coada si asteptau cu mainile intinse ,iar noi traiam bucuria de a darui”.
ajutoare sinistrati

Irinel: „Am fost impresionat de imagini si am incercat sa fac fotografia dezastrului, sa pot pastra amintirea acestuia, chipurile unor copii necajiti, a unor mame disperate si a unor batrani obositi de atata durere. Am fotografiat drumul si ploaia care nu se mai oprea in apropiere de Buzau. Am trait spaima ca ne vom rasturna cu duba, ca nu vom mai ajunge la ei.”

Echipa O.A.M.G.M.A.M.R. multumeste tuturor colegilor si prietenilor care au fost alaturi de ea, intr-o actiune de suflet pentru a acorda un prim ajutor… umanitar!
Luminita Pinzariu

Share This Post