Orientarea profesională și calificarea angajaților din sectorul sanitar

Miercuri, 16 noiembrie, la sediul O.A.M.G.M.A.M.R.- filiala Municipiului Bucuresti- a avut loc Conferinta de informare si constientizare a beneficiilor participarii la cursuri de formare profesionala continua organizata de Asociatia „Centrul Roman de Initiative” si Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania in cadrul proiectului „Orientarea profesionala si calificarea angajatilor din sectorul sanitar – O sansa pentru viitor!” .

La eveniment au participat: Doina Carmen Mazilu- Presedinte O.A.M.G.M.A.M.R.- filiala Municipiului Bucuresti; Viorica Totoran- Vicepresedinte O.A.M.G.M.A.M.R.; reprezentanti ai echipei de proiect; experti din partea furnizorilor de orientare si consiliere si ai celor de organizare a cursurilor de formare profesionala; potentiali beneficiari; jurnalisti.

Obiectivul general al proiectului il constituie dezvoltarea resurselor umane a angajatilor din sectorul sanitar, prin participarea la programe de calificare si recalificare, dobandirea de noi competente fiind validata prin certificate de calificare recunoscute la nivel national sau european.

Implementarea acestui proiect de catre O.A.M.G.M.A.M.R., vine ca raspuns la solicitarile multiple ale asistentilor medicali si moaselor din Romania, de a acorda o atentie sporita ingrijirii nou-nascutilor, a batranilor si bolnavilor, domenii in care se inregistreaza un deficit de  personal calificat, ca urmare a migratiei acestui personal in strainatate.

Astfel, pe langa programele de consiliere si orientare profesionala, in acest proiect sunt oferite si cursuri gratuite de calificare/recalificare in meseriile de Baby sitter, Ingrijitor batrani la domiciliu si Ingrijitori bolnavi la domiciliu.

Proiectul urmareste consilierea si orientarea in cariera a 3000 de angajati apartinand sectorului sanitar din care 2400 femei.
700 de angajati apartinand sectorului sanitar din care 560 femei, din toate regiunile de dezvoltare ale tarii, vor participa la cursurile de calificare si recalificare, fiind incurajate sa participe mai ales persoanele cu varsta de peste 45 de ani si cele de sex feminin.

Pentru a fi la curent cu evolutia proiectului sau pentru a vedea modalitatile prin care puteti participa, accesati adresa: http://ascri.ro/oamgmamr/ sau site-ul www.ascri.ro sectiunea Proiecte in derulare.

Pentru informatii suplimentare, contactati:

OAMGMAMR, Str. Inginer Zablovschi, nr. 76, sector 1 Bucureşti, tel. 021/224.00.55; fax. 021/224.00.75 www.oamr.ro, e-mail: oammromania@yahoo.com

Pentru mai multe informatii despre programul de finantare POSDRU 2007-2013, puteti accesa site-ul www.fseromania.ro.

Descarca prezentare.

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane  2007 – 2013:  Investeşte in oameni!
Contract nr. POSDRU / 80 / 2.3 / S / 59703
Titlul proiectului:  „Orientarea profesionala si calificarea angajatilor din sectorul sanitar – o sansa pentru viitor!”

Share This Post