Perfectionarea profesionala prin cursuri de educatie continua

Perfectionarea profesionala prin cursuri de educatie continua (RENOVA) – o prioritate pentru practica asistentei medicale

Autor: conf. dr. Popescu Irinel, UMF Carol Davila, Bucuresti

Managementul in nursing este o componenta esentiala a bunei desfasurari a actului medical. Fara a avea o viziune de asamblu asupra etapelor de desfasurare a actului medical, a legislatieii in vigoare cat si asupra costurilor, nu se poate desfasura o activitate eficienta in domeniu fie ca este vorba despre sectorul de stat fie privat. Uniunea Europeana a avut in obiectiv ca aceste pregatiri sa se desfasoare unitar la nivelul tarilor member cat si controlul informatiilor profesinale furnizate cursantilor.
In acest scop cursul “A knowledge transfer and framework constructions for nursing staff across Europe to develop professional skill as Managers (RENOVA) within the Lifelong Training Program, Sectorial Program Leonardo da Vinci – Consortium Agreement n0. 887 from 18/02/2011 (contract LLP-LdV/TOI/10/ro/020-Proiect no. (LLP LINK) 2010 -1-RO01-leo05-07457)”, vine in intampinarea tuturor acestor cerinte. Cursul se desfasoara sub directa supraveghere a unui organ abilitat din Franta-ORT FRANCE, in doua tari partenere Romania si Polonia.
Programul se adreseaza asistentilor medicali generalisti, moaselor si asistentilor medicali cu o experienta de minimum 3 ani, care doresc sa dobandeasca noi cunostinte si abilitati in managementul in nursing in vederea cresterii eficientei si eficacitatii activitatii acestora.
Programul se va desfasura in doua sesiuni insumand 76 ore si are ca model managementul ingrijirilor de sanatate – nursing al sistemului francez, fiind structurat in patru module. Prima sesiune se va desfasura online. A doua sesiune se va desfasura in sala de curs.
Structura programului va consta din: Etica in ingrijirile de sanatate, Comunicare in ingrijirile de sanatate, Management economic si financiar, Legislatie sanitara si legislatia ingrijirilor de sanatate.
La sfarsitul cursului, in luna octombrie, se va desfasura intalnirea de project meeting din Romania, care va fi un follow-up al intregului proiect. La aceasta intalnire vor partivipa toti project managerii partenerilor, responsabilii financiari, in principiu toate persoanele implicate direct in proiect.

Share This Post