Ghidul pentru alăptare al doctorului Jack Newman (Jack Newman, Teresa Pitman) Multi Media Est Publishing – Acest ghid este considerat cea mai bună sursă de informare pentru mame și specialiști!
Metodele doctorului Jack NEWMAN sunt foarte practice, cu rezultate imediate, ele ajutând mii de mame să alapteze cu succes. Acest subiect este de mare actualitate pentru România, având în vedere că statisticile arată țara noastră ocupând ultimul loc în Europa în ceea ce privește alăptarea exclusivă până la 6 luni: doar 13% față de 40% media europeană. Asta în timp ce România se află în topul țărilor cu mortalitatea infantilă cea mai ridicată, care ar putea scădea cu 14% dacă în primele 6 luni toate mamele ar alăpta exclusiv și ar continua alăptarea până la 1 an.
Dr. Newman a publicat o serie de articole și cărți și a produs filme despre alăptare, resurse importante atât pentru mame, cât și pentru specialiști. În 1984, dr. NEWMAN a deschis prima clinică de alăptare în Canada, dedicându-și din ce în ce mai mult timp pentru a ajuta mamele să își alăpteze copiii. A fost consultant UNICEF pentru cursul despre alăptare adresat personalului medical și evaluarea maternităților cu acreditarea „Prieten al copilului”
Redirect. Noua știință a schimbării psihologice(Timothy D. Wilson), Herald – Bazându-se pe cele mai recente studii în domeniul psihologiei sociale, Timothy Wilson ne demonstrează în această carte că multe din credințele și acțiunile noastre pe care le considerăm de bun simț nu sunt de fapt ceea ce ne dorim a fi. Multe dintre programele noastre sociale și de educație, dintre intervențiile noastre și tehnicile de terapie au efectul contrar celui așteptat și adesea fac mai mult rău decât bine. Plecând de la propriile sale cercetări, Wilson ne arată cum cheia pentru a ne transforma viața este redirecționarea credințelor și a concepțiilor noastre despre noi și lume, editarea narațiunilor care ne conduc viața. Cartea ne dezvăluie un mod cu totul nou de a înțelege comportamentul uman. Subiectele abordate pe parcursul cărții sunt deosebit de actuale și complexe, atingând în mod direct cititorul: trauma, actele de delicvență ale copiilor nostri, pactele de sarcină dintre adolescente, programele de prevenire a consumului de alcool și droguri, starea personală de fericire, prejudecățile și presiunea socială, etc.
Tulburări grave ale personalității. Strategii psihoterapeutice (Otto Kernberg), Trei – Tratat de referință pentru psihiatria și psihanaliza internațională, prezenta carte descrie o serie de instrumente de diagnostic și de tratament a tulburărilor grave de personalitate, în special a structurilor borderline si narcisică.
Pe lângă faptul că prezintă tehnicile terapeutice specifice patologiei severe într-un mod nuanțat și cu multipe ilustrări clinice, Kernberg propune noi sinteze teoretice și noi organizări nosologice ale tulburărilor mentale aflate la granița dintre nevroză și psihoză. Scris dintr-o perspectivă psihodinamică (cu un accent pe teoria relațiilor de obiect), volumul este un ghid util atât pentru cercetare, cât și pentru psihiatrii, psihoterapeuții si psihologii clinicieni care se confruntă cu pacienți dificili din spectrul tulburărilor de personalitate.
Otto F. Kernberg (n. 1928) este profesor de psihiatrie la Cornell University Medical College și autor a numeroase cărți dedicate tulburărilor severe de personalitate, dar și psihologiei organizațiilor. De același autor, la Editura Trei a apărut volumul Relații de iubire. Normalitate și patologie.