Cum să-ți controlezi anxietatea

Ia tot ce e mai bun din griji, stres și temeri de Bret A. Moore, editura Trei

Pentru că anxietatea este cea mai frecventă tulburare psihică din România și unul din patru români suferă la un moment dat de îngrijorare, frică, panică, sau stres crescut, volumul aduce o serie de sugestii pentru a o ține sub control, chiar și fără ajutorul medicației sau psihoterapiei.

Autorul,   Bret A. Moore, un psiholog clinician american care are o serie de volume dedicate tulburărilor de anxietate, psihofarmacologiei și stresului post-traumatic, prezintă mai întâi tiparele mentale care exacerbează temerile (gândirea în „alb-sau-negru”, „catastrofizarea” etc.) și simptomele somatice ale panicii.

Apoi, autorul propune un larg evantai de tehnici pentru gestionarea anxietății: de la contestarea gândurilor iraționale la meditația de tip „mindfulness”, de la modificarea rutinelor cotidiene de somn și alimentație, la exercițiile fizice și de relaxare, de la reorganizarea mediului (reducerea zgomotului din jur, oprirea telefonului pentru un timp definit, programarea unor perioade de liniște) la expunerea treptată la evenimentele înfricoșătoare.


Cartea se adresează publicului larg, dar este și un instrument util pentru psihiatri, psihologi clinicieni și psihoterapeuți.

Share This Post