Revoluția glucozei. Echilibrarea glicemiei poate să-ți schimbe viața, de Jessie Inchauspe, Ed. Publica, 2022

Deși este o moleculă minusculă din corp, glucoza, cunoscută și ca zahărul din sânge, are un impact enorm asupra sănătății. 90% dintre noi suferim din cauza excesului de glucoză din corp, cel mai adesea, fără să știm acest lucru. Amidonul și glucidele pe care le consumăm se transformă în glucoză, care pătrunde în sânge. Iar simptomele excesului de glucoză sunt: pofta excesivă de mâncare, oboseala, infertilitatea, problemele hormonale, ridurile…și, în timp, apariția unor afecțiuni precum diabetul de tip II, sindromul ovarelor polichistice, cancerul, demența și bolile de inimă.

Folosind informații științifice de ultimă oră și propriile cercetări în biochimie, Jessie Inchauspe propune zece metode surprinzător de simple prin care ne putem echilibra nivelurile glucozei din organism, fără a ține o dietă complicată și fără a renunța să mâncam tot ce ne place.

De exemplu, ne spune să consumăm pur si simplu alimentele în ordinea corectă, să folosim un ingredient care ne permite să mâncăm și desert, însă la momentul în care corpul nostru intră în modul de ardere a grăsimilor, sau să aducem o mică schimbare în micul dejun care ne sporește energia și pune stop poftei de dulce.

Revoluția glucozei este o carte plină cu sfaturi care ne pot îmbunătăți viața, indiferent de preferințele culinare.

Share This Post