Ziua internationala a asistentului medical

Presedinte Doina Carmen Mazilu

Presedinte Doina Carmen Mazilu

Stimati colegi,
Anual, in luna mai, la nivel international, se celebreaza doua zile importante: 5 mai-„ Ziua internationala a moaselor” si 12 mai- „Ziua internationala a asistentilor medicali”, pentru a marca importanta si contributia acestor profesionisti, pentru sanatatea si bunastarea oamenilor la nivel social.
In Romania, anii de reforma si criza economica, au creat o prapastie intre profesionistii din sanatate si beneficiarii serviciilor de sanatate.
Sistemul sanitar este considerat corupt, iar oamenii sunt ingroziti ca ar putea sa se imbolnaveasca si sa trebuiasca sa mearga la un spital din Romania.
Se promoveaza imaginea negativa a unitatilor sanitare din Romania, iar voci marcante din mass-media promoveaza spitalele si profesionistii din strainatate.
Sunt perceputi medicii si asistentii medicali/moasele corect de catre societatea romaneasca; cunosc oamenii problemele reale ale celor care si-au dedicate viata ingrijirii bolnavilor, si care fac eforturi supraomenesti pentru a salva vieti?
Va propun ca incepand din aceasta luna „festiva” sa promovam profesia de asistent medical si moasa, astfel incat toti oamenii sa ne cunoasca si sa vada cat de importanti si valorosi suntem.
Sunt convinsa ca multi dintre noi am acumulat experiente profesionale deosebite, asa ca spune-ne povestea ta si noi o vom publica!
Spune-ne de ce ai ales profesia de asistent medical/moasa si de ce crezi tu ca suntem importanti?
De ce iti iubesti profesia si de ce locul in care iti desfasori activitatea este deosebit?
Crezi ca ai schimbat viata cuiva, prin faptul ca i-ai fost aproape in momente grele?
De ce problemele cu care va confruntati nu va impiedica sa ingrijiti cu profesionalism pacientii?
Astept cu nerabdare povestile voastre la adresa de mail mazilu.carmen@oammrbuc.ro.

Urez din suflet tuturor colegilor realizari profesionale, sanatate si La multi ani!

Doina Carmen Mazilu
Presedinte OAMGMAMR-filiala Bucuresti

Share This Post